Na Bregu zadišalo po čebuli in druženju

Pobudo za dogodek je dala lastnica lokala Valentina Rešeta, ki pravi, da se na tem koncu Borovnice bolj malo dogaja, zato se je odločila, da pripomore k pestrejšemu dogajanju. Pa je zavihala rokave in skupaj s prijatelji pripravila to mini tekmovanje, ki je bilo seveda bolj kot ne namenjeno druženju ob kuhanju dobre hrane. Kuhale so štiri ekipe, ena od njih pa je bila še posebej izstopajoča, saj so dedku Jerneju vsak s svojo kuhalnico pomagali čebulo pražiti trije nadebudni vnučki. Skrivnosti, kaj je ključno za dober golaž, nisem uspel ugotoviti, vsi pa vemo to, da je vsak golaž, v katerem je več mesa, vreden medalje. Skrivna sestavina je verjetno tudi potrpeljenje kuharja, ki je pripravljen ob kotlu stati več ur, kot da varuje nacionalni zaklad. 
Zmagala je ekipa Optimisti, drugo mesto si je prikuhala domača ekipa Faškarji, na tretjem mestu ekipa Golež sz Vahanice, na zadnjem, četrtem mestu, je pristala Faška team. 

Rok Mihevc